Plankebord til spisestuen
Bolig & Indretning

Derfor skal dit næste spisebord være et plankebord

Står du også og skal købe nyt spisebord? Det kan være fordi det gamle er fyldt med ridser, mærker og pletter. Det kan også bare være, at man trænger til lidt udskiftning eller at man ikke længere bryder sig om ens spisebord. Hvis ens næste spisebord skal være robust og have et tidsløst design, skal man vælge et plankebord. Hvis de er lavet ordenligt, kan man nemlig have dem i flere år uden, at de hverken går af mode eller i stykker.

Plankeborde

Man kan købe plankeborde i mange forskellige slags træ. Det er dog mest populært at bruge egetræ. Med egetræ er man nemlig sikret et solidt bord, som kan klare lidt af hvert.

Plankeborde lavet af egetræ kan have mange forskellige farver. Det kommer nemlig an på hvilken olie, som man har brugt til lakeringen. Det kan være alt fra en meget lys egefarve til en af de mørkere. Ofte vil man dog også kunne finde en i egens naturlige farve. Fælles for dem alle er dog egetræets lange holdbarhed og robusthed. Kvaliteten er høj, og man vil kunne have bordet i mange år.

Plankeborde kan bruges mange steder i huset. Det behøver nemlig ikke være et spisebord. Selvom det helt klart er mest populært at have ens plankebord som spisebord. Man kan for eksempel vælge plankeborde til ens sofabord eller ens sengebord. Da plankebordene er lavet i massivt træ, gør det bestemt ikke noget, hvis det bliver brugt en del.

Plankebord til spisestuen

Sådan pynter du dit plankebord

Plankeborde er i jo i sig selv virkelig flotte. De tilføjer et rustikt element til rummet uden, at det bliver alt for meget. Da bordene jo er lavet af træ, har de stadig et fint naturligt look, som passer ind i langt de fleste rum. Derfor kan det stadig være rart at pynte bordet med nogle flotte detaljer.

Hvis man har valgt et plankebord i en mørk farve, passer guld rigtig godt til bordet. Det kan for eksempel være guld lysestager. Man kan også vælge en flot vase til blomster. Da farven allerede er så mørk og tiltrækker meget opmærksomhed, anbefales det her, at man vælger en glas vase.

Lysere plankeborde kan tit drage fordel af lidt mørkere pynt. Det kan for eksempel være en vase lavet af keramik eller ler. Man kan også bare vælge en fin blomst til at stå i midten af bordet. Det kræver ikke så meget bortset fra en omgang vand en gang i mellem.

Hvis det drejer sig om et spisebord, kan man også vælge at have nogle fine dækservietter. Udover at være flotte passer de jo nemlig også på bordet.

Gulvtæpper kan også se rigtig flotte ud under et plankebord. Det kan dog være en smule besværligt, hvis ens plankebord også er ens spisebord. Gulvtæpper er jo nemlig ikke så nemme at rengøre for spildt mad eller pletter. Men hvis ens plankebordet i stedet for fungerer som et sofabord, er et tæppe en rigtig fin idé.