plankebord
Nyheder

Derfor skal du overveje et plankebord

Plankeborde er ikke bare flotte, rustikke og moderne, de er også utrolig nemme at få fat på og findes i et væld af forskellige materialer og kvaliteter. Uanset om du leder efter et plankebord i massivt træ eller et plankebord i imiteret træ, som er let at tørre af, er der ét for dig.

Læs med her og lær mere om, hvorfor du skal overveje at købe et plankebord som spisebord. Det tager kun ganske få minutter, men forhåbentlig vil du blive inspireret og få masser af gode idéer til at indrette din spisestue.

Vedligeholdelse af et plankebord

Mange mennesker bliver lidt nervøse, når de hører ordet ”plankebord”. Det er ofte fordi, de tror, det er et bord, som er besværligt at vedligeholde, og som kræver meget pasning og pleje.

Men dét er ikke sandt. Ud over, at du kan få plankeborde af behandlet træ, eller endda af imiteret træ, så er plankeborde ikke krævende eller besværlige.

Et plankebord er som ethvert andet spisebord og kræver selvfølgelig, at du gør det rent indimellem. Men ud over dét er det meget op til det enkelte bord. Nogle træborde, plankeborde eller ej, kræver, at du giver det olie med jævne mellemrum – men her kan der være tale om flere år. Andre gange får træet en flot patina med tiden, og du behøver ikke gøre noget ved det.

Der er altid risikoen for ridser i dit bord. Dem kan du næppe undgå, men du kan mindske risikoen ved at bruge borddækkener eller -duge.

Der er forskellige prisklasser for plankeborde

Plankebord er en bred kategori, og derfor er der også mange forskellige prisklasser. Se forskellige plankeborde på https://hofstrawagner.dk/collections/plankebord.

Prisen på et plankebord kommer an på meget. Materialet er én for sig, og selvom du vælger et plankebord af ægte træ, kan trætypen også hæve eller sænke prisen. Massivt egetræ vil være dyrere end mange andre træsorter, mens plankeborde af genbrugstræ kan gå begge veje.

Producenten har også meget at sige. Hvis du køber fra et eftertragtet mærke, vil prisen naturligvis være højere end ét, der er masseproduceret. Et håndlavet plankebord kan være utrolig dyrt og eksklusivt, mens et masseproduceret bord vil være noget billigere.

Hvor kan man købe et plankebord?

Plankeborde er utroligt populære, og derfor vil du kunne finde dem i næsten alle møbelbutikker. Der er mange producenter, som er hoppet med på moden, og plankeborde er desuden noget, der aldrig rigtig går af mode.

Du finder nemmest et plankebord ved at sætte et budget for dig selv. Tænk også gerne på, hvilken stil, du gerne vil have. Det indebærer bl.a. træets farve, og hvorvidt det skal være lyst eller mørkt, men også benene og deres materiale.

Når du køber et plankebord, får du ofte mange muligheder for at tilpasse efter ønske. Fordi udvalget er så stort, kan du altid finde ét, der passer til din stil og smag. Kom i gang med at kigge efter plankeborde allerede i dag, så du kan se, hvad markedet byder!