boligadvokat
Bolig & Indretning

Få hjælp til at gennemgå købsaftalen, inden du køber hus

Det at købe nyt hus er ofte en overvældende og stressende oplevelse. Først og fremmest sker det selvfølgelig oftest, mens du selv er i gang med at flytte. Derudover er der dog også bare meget, juridisk såvel som økonomisk, at sætte sig ind i og tage stilling til. Det er ikke altid lige nemt.

Allier dig med en boligadvokat

Hvis du gerne vil lette byrden ved boligkøb, kan du med fordel alliere dig med en såkaldt boligadvokat. En boligadvokat er, som navnet antyder, en advokat, der har specialiseret sig særligt i netop bolighandler. Det vil sige, at de kender alle de mange spidsfindigheder i lovgivningen, og at de derfor nemt vil kunne hjælpe dig sikkert igennem dit boligkøb.

Et af de steder, hvor en boligadvokat kan være allermest værd er i forbindelse med købsaftalen. En købsaftale er et juridisk dokument, der gennemgår alle detaljer ved bolighandlen, og som både sælger og køber skal signere. I særdeleshed hvis salget foregår gennem ejendomsmægler, er det dog værd at være opmærksom på, at det som oftest er denne, der vil skrive og udforme en eventuel købsaftale. Ejendomsmægleren er imidlertid konsekvent på sælgers side. De er trods alt både hyret og betalt af sælger, og ejendomsmægleren har uden tvivl lyst til at sælge ethvert hus så hurtigt som muligt.

boligadvokat

Gennemgå den nye købsaftale sammen

Derfor kan det være både nødvendigt og betryggende at have en boligadvokat, som er definitivt på din side i en bolighandel. Når der endelig kommer en købsaftale på bordet, kan du og din boligadvokat så gennemgå den kryptiske købsaftale sammen. På den måde er du stadig involveret i alle dele af handlen, men du er også fuldstændig sikker på, hvad du sætter din signatur på. Det at have en boligadvokat til at gennemgå enhver købsaftale, der lander på bordet handler dog ikke kun om at have en god og tryg følelse i maven, om end det også er nødvendigt ved ethvert boligkøb.

Det handler i allerhøjeste grad også om at fange eventuelle fejl, mangler eller forsøg på svindel. Der er nemlig visse ting, en købsaftale skal indeholde. Det gælder blandt andet boligens pris, overtagelsesdagen, et huseftersyn og meget andet. En boligadvokat ved præcis, hvad sådan en aftale skal indeholde, og kan derfor også let spotte det, hvis der mangler noget, eller er blevet fusket.

Hvad kan boligadvokaten hjælpe med?

Det kan være noget så simpelt som at der er blevet indført en betinget overtagelsesdag, uden at du er blevet informeret. Det er naturligvis forståeligt, at sælger kun vil sælge, hvis de for eksempel når at finde nyt hus. Det har du imidlertid ret til at vide samt protestere imod eller få afspejlet i salgsprisen.

Derudover er det dog også set, at sælger og ejendomsmægler helt undlader at nævne store dele af den byggetekniske gennemgang, for at sælge en bolig til en højere pris. Eftersom den slags skal fremgå på købsaftalen, er det der, den slags svindel skal fanges. Heldigvis kan du få en boligadvokat på holdet, der gør den slags både nemmere, tryggere og billigere.