klinker til køkken
Nyheder

Hvorfor vælger folk stadig klinker?

Når det kommer til vægge og udseende, så er der flere måder hvorpå man kan sætte sit præg. Man kan vælge at være enkel og bevarer hvad der er i forvejen. For istandsatte boliger vil dette som regel indebære hvidmalede betonvægge. Det er dog langt fra flertallet der finder en direkte glæde ved den slags vægge, og de vælger så enten at pynte det til med planter eller billeder.  

Men der findes også folk som går andre veje og i stedet vælger at gøre noget ved væggene. Mulighederne ligger mellem træpaneler eller tapet eller den måske mest benyttede mulighed nemlig klinkerne; men hvorfor er det lige præcist klinker? 

Den dekorative overflade 

Klinker har en særlig charme over sig. Klinker til køkken har et særligt skær over sig. Den blanke overflade i en klinkevæg giver en følelse af renlighed. Det er så rent at det ligefrem skinner nøjagtigt som det altid har gjort i de gamle tegnefilm. Netop også fordi vi er vokset op med disse tegnefilmsklip, så er vi også præget af at vi kan genskabe det. 

Dernæst kommer så at man med klinker til køkken får en farve frem som hverken maling eller tapet kan give. Panelvægge kan sagtens have den friske, naturlige farve der ligger i træet, og få et genskær fra solen, men klinkerne kan have en mere eksotisk farve. På grund af der kan komme så mange forskellige farver og nuancer i klinker, så giver det en masse muligheder for en beboer til at sætte sit præg. 

Foruden det kan klinker kombineres så du får en klinkevæg i samme farvetema men hvor mønstret varierer. Det kan give en god harmoni fordi det opbyggede mønster vil være mere roligt frem for at blive kastet i ansigtet på beskueren. 

De praktiske fordele 

Dog behøver folk ikke at vælge klinker til køkken alene på grund af det visuelle. Klinker har mange praktiske fordele som gør at det bliver det bedre valg. Den glatte og blanke overflade som vi talte om før, gør at klinker vil være nemmere at rengøre. Skidt og pletter kan sætte sig på klinkerne, ja, men det kan ikke trænge dybere ind end det.  

Sammenligner man samtidig med tapet eller maling, så kan begge dele tage skade af lidt pjasken fra opvasken eller den varme damp fra kogegryderne. Man vil kunne se på de ældre boliger der har benyttet tapet over komfuret, at tapetet har løsnet sig fra væggen. I bunden vil det ydermere trævle og det ser generelt forfærdeligt ud. Træ kan heller ikke altid tåle sådan noget og det er et endnu værre helved at skulle få det fikset. 

Og det er det gode ved klinker til køkken. Udover at det kan vedstå mange forskellige ting og opretholde en lækker farve, så er det også nemt at ordne. Falder en af stenene ud af væggen og knækker, så kan det ordnes på under fem minutter og endda uden at lave et kæmpe svineri der skal ordnes bagefter.