Moms fra England
Nyheder

Momssats i England efter Brexit

Momssatser varerier fra land til land. I Danmark har vi en fast moms på 25%, som gør at varer bliver 25% dyrere. Som erhvervsdrivende modregnes den indgående moms i den udgående moms, som herefter betales til SKAT. Der er dog særregler; nogle tjenester kan være momsfrie. Det kan man se mere om på bl.a. SKAT’s hjemmeside, men ligeledes på andre sider momsregler. I EU har man momsfri handel. Dvs. man har ikke skulle afregne momsen til SKAT, dog har man skulle oplyse momsen efter gældende momsregler. 

Moms fra England: UK’s udtræden af EU pr. 1/1-21 

Efter UK’s udmeldelse af EU pr. 1. januar 2021 betragtes UK nu som et tredjeland indenfor fri- og samhandel, dog med særregler. Det betyder, at der gælder andre regler, som man skal tage højde for end tidligere. Mange danske virksomheder udfordres heraf, med at leverer varer til deres kunder i UK. Det være sig både salg til forbrugere og virksomheder, men det er der for råd og vejledning for. Du bør sætte dig ind i reglerne for moms fra England, det er meget vigtigt. 

Den nye frihandels- og samarbejdsaftale 

Udgangspunktet i aftalen er, at varens værdi skal være under 135 GBP. Dette være sig ved salg af varen som sker til en britisk køber / aftager. Dertil skal man være opmærksom på, hvor varen befinder sig, da det har indvirkning på faktureringen heraf og opkrævning af moms fra England. Men det har også betydning om e-handelen (salg af varer) foregår via en webshop eller en onlinemarkedsplads. 

Dette afføder heraf en toldfri passage i samhandlen mellem DK og EU. Denne toldfrihed for varer, som er produceret i begge lande, kræver dog at man kan dokumentere dette på skrift. Så det er vigtigt, at disse oplysninger kan findes i dit regnskab. 

Bemærk at dette også være sig modsatrettet, altså varer der importeres til EU fra UK. 

Handel med tredjelandene 

Det er ikke ualmindeligt, at mange varer kan have sin oprindelse i et tredjeland, altså lande der ikke er medlem af EU. Disse varer hvis de sælges til UK, vil derfor blive pålagt told efter de handelsaftaler, som UK har indgået med tredjelandende. Og det kan være her, der kan være behov for råd og vejledning, således at din momsafregning / indberetning til SKAT bliver korrekt. 

Momsafregning 

Din momsafregning skal afregnes efter gældende lovgivning og det kan blive en rodet, men også dyr affære, hvis du ikke har styr på reglerne og ej heller får afregnet moms og told korrekt. Det være sig også til tiden og kan afføde irriterende bøder. Her kan du læse mere om momsafregning, men også om de forskellige momssatser i de forskellige lande. 

Du kan også vælge, at lade eksperter bistå dig med hjælp hertil, som har mange års erfaring i momsregler landene over samt fri- og samhandel, som samtidig er opdateret på området. I sidste ende kan det lette dig for et stort administrativt arbejde og oftest også til fordelagtige priser. Hvilket bør ses som en økonomisk gevinst for din virksomhed eller forretning.