Bolig & Indretning,  Nyheder

Skriveblokade? Her er 7 råd der hjælper


Er du gået i stå i skrivningen, er du nok ikke alene. Landet er pt. fyldt med sofaer, ergonomiske kontorstole eller senge med frustrerede mennesker og deres computere. Lige meget om du skriver opgave, romaner eller tekster til arbejde, så bliver du formentlig ramt af en skriveblokade på et tidspunkt. Derfor har vi her samlet 7 råd til dig, som måske kan hjælpe dig videre i skrivningen.

Pauser

Det virker måske unødvendigt, når du sidder og stirrer tomt på skærmen, men pauser er faktisk vigtige. Og en pause er ikke det samme som ikke at skrive noget i et par minutter. Nej, det skal helst være en pause, hvor du kommer væk fra skærmen og tænker på noget helt andet. Det kan være alt fra fem minutter til næste dag – pauser skal der til.

kontor

Sid ordentligt

Du kommer ikke uden om det. Du er nødt til at sidde ordentligt, når du skal skrive i længere tid. En seng eller sofa er måske fin nok indimellem, men hvis du dagligt sidder foran computeren, bliver du nødt til at købe en af de ergonomiske kontorstole, som det hjemmearbejdende folk taler så meget om. Besøg eventuelt https://www.inventarland.dk/ for at få hjælp til at finde en god kontorstol.

Teksten blokerer

En grund til du går i stå kan være, at du er nået til et sted, hvor noget driller. Det siger måske også sig selv, men prøv at finde frem til, hvad der forstyrrer dig. Er det et sted i opgaven, hvor du skal skrive om noget, du egentlig ikke forstår? Så er det måske tid til at læse ordentlig op på det.

Uden mad og drikke…

Med fare for at lyde som din mor: Har du fået nok at spise i dag? Vores hjerner skal bruge energi, og hvis du sulter og tørster din hjerne, fordi du er fordybet i skriveriet, har den pludselig ikke mere at give af. Så sørg for et ordentligt måltid og en masse vand – ikke kun kaffe!

Bevæg dig!

Denne hænger lidt sammen med pausen, og de to kan sagtens kombineres. Det er nemlig vigtigt, at det ikke kun er fingrene du bevæger, når du skriver noget længerevarende. Sidder du helt fast, eller begynder du at blive rastløs, kan det være tegn på at du skal ud at bevæge dig. Gå eller løb en tur – så lang som du har brug for!

Skriv noget andet

Er du tidspresset, kan dette føles åndssvagt, men det hjælper faktisk! Er du gået i stå, så sæt dig og skriv på noget andet. Enten et andet sted i opgaven eller romanen, eller noget helt andet. På den måde løsner du op for skrivemusklen og føler dig produktiv og dermed mindre stresset.

Sov, sov og atter sov

Det kan være fristende at skrive hele natten, og det skal vi bestemt ikke afholde dig fra. Men lad være med at tro, at du så kan stå tidligt op næste dag og skrive videre. Nej, søvn skal der til, så tillad dig selv syv til otte timers søvn hver nat.