gu10 led
Nyheder

5 tips til at spare på energien

Miljøet er i krise og det er en opgave vi alle må løfte sammen. Der er massere af små ting, som vi kan gøre i vores hverdag, som vil hjælpe miljøet. En ting vi kan gøre er at spare på vores energiforbrug. Det hjælper både miljøet og din pengepung. Små ting som at skifte til gu10 led pære, lufttørre tøj og fylde vaskemaskinen helt op kan gøre en kæmpe forskel. Vil du også gerne spare lidt på energien derhjemme? Vi har samlet 5 råd, som kan hjælpe dig at spare på energien derhjemme.

1. Brug gu10 led pærer

De pærer som du bruger kan gøre en stor forskel i dit energiforbrug. Almindelige pærer omdanner nemlig kun 10 procent til lys og de resterende 90 procent til varme. Det er spild af energi og udgør faktisk også en fare for, at pæren overopheder. De udgør derfor en større brandfare. Derfor kan du med fordel skifte til gu10 led pære. En gu10 led pære er nemlig meget mere energibesparende, og det er noget, der kan hjælpe miljøet. En gu10 led pære er også mere økonomisk, da en led gu10 pære har en meget længere levetid end en almindelig pære.

2. Lufttør dit vasketøj

I stedet for at bruge en tørretumbler til at tørre dit tøj, så hæng det op på et tørrestativ. Du bruger utrolig meget energi på at tørre dit tøj med en tørretumbler, og det er derfor oplagt i stedet at hænge tøjet op og lade det luft tørre. Selvom vejret i Danmark ikke altid er til at stille tøjet udenfor, kan det være det værd at bruge pladsen indenfor. Udover at spare på energien, så skåner du faktisk også dit tøj. Ved at lade dit tøj lufttørre, så bliver dit tøj ikke så hurtigt slidt. Derved spare du også på tøjbudgettet.

3. Fyld vaskemaskinen helt op

Hvis du vil spare på energien, så fyld vaskemaskinen og opvaskemaskinen helt op inden du tænder for dem. Selvom det kan være fristende at vaske en halv maskine vasketøj eller opvask, så er det utrolig energikrævende. Prøv derfor at vente til at vaskemaskinen og opvaskemaskinen er fuld.

4. Husk at slukke lys og el apparater

Utrolig meget energi bliver brugt hvert år på, at elektroniske apparater står på standby. I Danmark har vi en dårlig vane med at lade tv-et, lyset eller musikanlæg stå på standby, selvom vi ikke bruger det. Husstande i Danmark bruger mellem 10 og 15 procent af deres elforbrug på at lade apparater stå på standby. Husk derfor at slukke for de el apparater som du ikke bruger. Du kan eventuelt investere i en elspareskinne, som automatisk slukker for apparater, når de står på standby.

5. Hold øje med temperaturen

Hold øje med at du har indstillet både radiatorer, køleskab og fryser helt rigtigt. Temperaturen i dit hus eller lejlighed burde ligge på 21 eller 22 grader. Hvis din nuværende temperatur er højere, kan du spare meget energi ved at skrue lidt ned. Det samme gælder for dit køleskab og fryser. Dobbelttjek derfor om temperaturen i dit køleskab ligger på 5 grader og temperaturen i fryseren er på minus 18 grader.