tandlægeskræk
Nyheder

Få hjælp til din tandlægeskræk

Har du problemer med at overtale dig selv til at komme til tandlægen? Mistænker du, at det er en direkte frygt, eller er du slet ikke i tvivl om, at du er rædselsslagen? Det er noget, der kan være et reelt problem i dit liv, da det er jo vigtigt for ens sundhed, at man får kigget på sine tænder hos en tandlæge engang imellem. Hvad gør man, hvis man er tandlægeskræk?

Hvad er tandlægeskræk?

Mange forbinder måske frygt for tandlægen med noget, der mest forekommer i små børn, der endnu ikke er i stand til at forstå, hvorfor tandlægen skal undersøge deres mund. Men faktisk er der også mange voksne, som stadig frygter tandlægebesøget i dag, og det er en skam, da det kan holde dem helt væk fra tandlægeklinikken. Heldigvis er det blevet mere almindelig kendt, at voksne også kan frygte tandlægebesøget, og derfor er der nu tandlæger, som har speciale i tandlægeskræk. Det kan du læse mere om hos https://plus1.dk/behandlinger/tandlaegeskraek/.

Har du tandlægeskræk?

Hvordan ved man, at man har tandlægeskræk? Det er nemlig ikke altid noget, man selv er bevidst om. Tegnene kan blandt andet være, at du ikke har været til tandlæge i årevis, du stoler generelt ikke på tandlæger, og du er nervøs for, om behandlingen kommer til at gøre ondt. Disse ting kan være noget, du er bevidst om, eller noget, du måske aldrig har tænkt over før. Der er selvfølgelig også andre tegn, men generel nervøsitet omkring tandlægebesøget, som i sidste ende er med til at stoppe dig fra at tage af sted, er et meget sigende tegn.

tandlægeskræk

Vælg tandlæger med speciale

Hvad kan du gøre, hvis du frygter at tage til tandlægen? Det er ikke alle tandlægeklinikker, som har kendskab og speciale i tandlægeskræk, men det har Plus1. Plus1 går op i, at du får en mere komfortabel oplevelse, og der er plads til dig og dine behov. Her er der ingen, der dømmer dig; hverken personalet eller andre patienter. Personalet ved, at der ikke findes en mirakelkur på det, og at skrækken kan vise sig forskelligt i forskellige personer. De gør deres bedste for at hjælpe dig, og hvis du er villig til at tage imod hjælpen, kan det blive en meget bedre oplevelse.

Sådan hjælper de dig

Under din behandling vil personalet sørge for, at du har den plads og den tid, du har brug for. Der bliver nemlig afsat ekstra tid til dig, så du kan få de pauser, du har brug for, og snakke om de ting, du har behov for. Der er fokus på at skabe en tryg og åben atmosfære, så du kan sige, hvad du har brug for, og hvilke grænser du har.

Få hjælp med din frygt

Tandlægeskræk er ikke for sjov, og det er noget, der holder mange væk fra tandlægestolen. Uanset om du tager afsted på trods eller bliver hjemme, kan det være en god idé at finde en tandlæge, der har speciale i tandlægeskræk. På den måde er du sikker på, at der er plads til dig og den måde, som din frygt tager form på.