kano
Fritid & Hobby,  Oplevelser & Inspiration

Sådan finder du frem til gode steder til at sejle i kano

Elsker du at sejle i kano? Så er du med garanti altid på udkig efter gode steder, hvor du kan sejle i kano.

Læs med her, når vi gennemgår, hvordan du kan finde frem til netop sådanne steder, og hvilke overvejelser du bør gøre dig undervejs i din søgning.

Hvor er det lovligt?

Det er ikke alle steder, hvor du lovligt må sejle i kano og et godt at starte sin søgning er ved at finde ud af, hvor det egentlig er lovligt. Og hvordan finder du lige ud af, om det er lovligt eller ej?

Hvis du kender andre, der sejler i kano, kan du prøve at spørge dem, hvor det er de tager hen. Og ellers kan du prøve at spørge inde på forskellige forums på nettet eller grupper på de sociale medier, hvor kanoelskere hører til. Her vil folk med samme interesse som dig ofte være gode til at dele meninger og erfaringer med hinanden.

Sådanne forums kan desuden også blive til gode steder at spørge om andre kanorelaterede spørgsmål. Og måske du endda kan møde andre søde mennesker, som du kan mødes med og sejle i kano sammen? Det kan være en sjov måde at lære nye folk at kende på, og så er I sikre på, at I har mindst én ting til fælles.

Hvor tilbydes kanoudlejning?

Et andet godt fingerpeg om, hvor du kan sejle i kano henne, er ved at finde ud af, hvor der findes kanoudlejning henne i landet. Disse vil som regel være placeret lige i nærheden af noget vand, hvor det at sejle i kano er lovligt.

Det er de færreste mennesker, som ejer deres egen kano. Og derfor er det også meget relevant at kende til sådanne steder for andre (og åbenlyse) grunde. Der er ingen grund til at gå ud og anskaffe sig din egen kano, hvis man alligevel kun har tid til at sejle i kano et par gange om året.

At der udlejes kanoer i nærheden, er dog ikke ensbetydende med, at et sted nødvendigvis er et godt sted at sejle i kano. Det betyder blot at det er en mulighed. Hvorvidt det er et godt sted at sejle i kano, er noget du må forhøre dig ad ved andre kanoelskere – eller eventuelt prøve gennem egen erfaring

kano

Din egen erfaring er det bedste pejlemærke

Det kan være en meget individuel sag, hvorvidt man synes et bestemt sted er et godt sted at sejle i kano. Nogle nyder at flyde rundt i de mange åer og floder i København, imens andre foretrækker den naturlig skønhed ved Silkeborg søerne. Hvilke steder der er de bedste steder at sejle i kano i følge dig er derfor også noget, du bør finde ud af gennem personlig erfaring.

Prøv nogle forskellige steder af og notér hvilke områder, du bryder dig mest om. Det kan også være, at dine meninger omkring bestemte steder ændrer sig alt efter, hvilken lags kanooplevelse du er ude efter eller hvilke personer, du er sammen med.