Børnetøj
Nyheder

Hvordan vælger man det bedste børnetøj?

Det er skønt at være forælder, men det kommer uden tvivl også med udfordringer og ansvar, som man må møde med oprejst pande. En af de udfordringer kan for eksempel være tøjet, som man skal købe til dem. Børn tilbringer trods alt deres hverdag med andre ting end voksne gør, og det stiller anderledes krav til tøjet. 

Tøj til de små 

Børnene skal have tøj; det kommer man ikke udenom. Men hvor et barns hverdag typisk består af leg, løb og bevægelse, består en voksens hverdag ofte af stillesiddende aktiviteter. Det er noget, man skal huske at tage højde for, når man køber børnetøj. Selvfølgelig er det en god idé at spørge børnene om deres mening i forhold til tøjet, men i sidste ende skal det være din beslutning. Du skal være den, der har styr på materiale og kvalitet. Hvis du leder efter børnetøj, som er fint og godt, kan du finde det på www.parcellet.dk.  

Komfort 

Komfort er noget, som gælder både for børn og voksne på tværs af daglige aktiviteter. Men når det ikke er dig, der har tøjet på, kan det være svært at regne ud, om det egentlig er behageligt for dit barn. Måske har I fundet et stykke tøj, som dit barn er helt vild med, og som de bare vil have. I sådanne situationer er det ikke helt sikkert, at dit barn fortæller dig sandheden om tøjets komfort. Tøjet er simpelthen så sejt i deres øjne, at de er ligeglade med komforten. Derfor kan det være en god idé at mærke efter, når dit barn prøver tøjet på. Se, hvor meget du kan løfte det ud fra huden omkring steder såsom deres hofter og deres armhuler, så du kan være sikker på, at det ikke strammer.  

Bevægelighed 

Det er også vigtigt at huske på, at tøjet heller ikke skal stramme eller skarve, når barnet bevæger sig. Børn leger; de løber rundt, de klatrer i træer, og de sidder på gulvet. Den slags bevægelser skal tøjet kunne følge med til, uden at barnet mærker til det. Hvis barnet har tøj, der er ubehageligt at lege i, vil barnet enten begynde at undgå den type leg eller det tøj, og det er jo træls. Når I prøver tøj, kan du eventuelt bede dit barn om at lave et par sprællemænd eller lignende hurtige bevægelser, så I kan se, hvordan det føles. 

Slidstærkt 

Børnetøj skal også være slidstærkt. Som sagt, børn leger. Tøjet skal ikke få huller med det samme, at barnet har det på. Det skal kunne holde til et par fald i ny og næ, det skal kunne holde til at barnet sidder på gulvet, og det skal kunne holde til leg i trætoppe. 

Tøj til dine børn 

Synes du, at det er svært at finde børnetøj? Med disse ting i baghovedet kan du nemmere finde det, som dit barn vil blive glad for. Komfort, bevægelighed og kvalitet skal være i fokus; det kommer man langt med. Undgå bøvl og huller og lad dit barn lege trygt.