tennis ketcher
Nyheder

Sådan vælger du den helt rette tennis ketcher!

At købe en ny tennis ketcher eller i virkeligheden noget som helst nyt tennisudstyr, især når du ikke har spillet tennis i lang tid, kan være en skræmmende oplevelse, og ingen ønsker at betale for noget så personligt som en tennis ketcher, medmindre de ved, at det er den bedste løsning for dem. Vi vil her tage et kig på nogle af de faktorer, du bør have i tankerne for at vælge den bedste ketcher for dig. 

Lad os komme i gang! 

Kropsstørrelse og styrke 

Visse ketchere er bedre egnet til visse tennisspilleres størrelse og styrke end andre. Du er måske en naturligt stærk person, og i så fald skal du bruge en tennis ketcher, der giver dig mere kontrol og ikke tilføjer for meget kraft til dit spil. På den anden side føler du måske, at du har brug for hjælp til at producere mere kraft. Generelt vil du opleve, at jo bredere rammen på en ketcher er, jo mere kraft vil den give dig. Hvis du får mulighed for at se nærmere på de professionelle på tv, vil du se, at rammen på deres ketchere faktisk ikke er særlig brede. Det skyldes, at de generelt er stærke spillere, som er i stand til at generere deres egen kraft i stedet for at have brug for, at deres ketcher hjælper dem. Når der tales om rammens bredde, er det generelt den lille trekantede del direkte under nettet. Det er den del, der har størst effekt på bolden, når du slår den. Ud over din egen styrke bør du også tænke på din højde. Generelt vil en højere spiller have længere arme, og derfor vil deres sving være længere, hvilket vil generere mere fart og dermed mere kraft. Du vil opleve, at hvis du er en kortere spiller, vil dit sving være kortere og derfor mindre kraftfuldt.  

Hvilken type af sving har du? 

Grundlæggende vil du have et hurtigt, langsomt eller gennemsnitligt sving. Enhver tennistræner eller en god tennisspiller vil kunne se på dit sving og fortælle dig, om det er hurtigt, langsomt eller gennemsnitligt. Et hurtigere sving vil ofte generere mere kraft end et langsommere sving, og i så fald bør den tennis ketcher, du køber, være mindre kraftfuld, da dit hurtige sving vil tilføje kraften for dig. Du vil have mere kontrol fra din ketcher, så en smallere ramme vil sandsynligvis være den rigtige for dig. 

Hvad er din spillestil? 

Er du aggressiv eller defensiv? De fleste spillere er det ene eller det andet, hvilket vil have en effekt på den type racket, du skal vælge. Hvis du er en aggressiv spiller, vil du sandsynligvis forsøge at ramme bolden hårdere, hvilket betyder, at en kraftigere tennis ketcher måske er den rigtige for dig. Hvis du er en defensiv spiller, vil du ofte ønske at udnytte tempoet i den bold, som din modstander har slået mod dig, og i så fald er en ketcher med smallere ramme måske den rette for dig. Du bør naturligvis tage hensyn til din kropsform og din svinghastighed her.